ua en ru

НКЦПФР допустила акції Ukrproduct Group до обігу на українському фондовому ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) допустила акції Ukrproduct Group до обігу на українському фондовому ринку.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 14 січня 2014 р. на своєму плановому засіданні прийняла рішення про допуск акцій Ukrproduct Group Ltd. до обігу на території України. Про це повідомляє прес-служба комісії.

"Безумовно, це рішення є певною мірою історичним і епохальним. Адже нарешті те, над чим так довго працювали регулятор і учасники вітчизняного фондового ринку, здійснилося. Сформувавши необхідну нормативну базу, ми відповіли на запит фондового спільноти і забезпечили можливість розширення ринкового інструментарію за рахунок нових ліквідних цінних паперів. Тепер, власне, ми дочекалися першого прецеденту і видачі дозволу на допуск цінних паперів іноземного емітента до обігу на території України", - зазначив член комісії Анатолій Амелін.

Згідно резолюції регулятора, до обігу на території України допущено 581,4 тис. акцій емітента номінальною вартістю 0,10 англійських фунтів стерлінгів кожна на загальну суму 58 140 англійських фунтів стерлінгів, які обліковуються на коррахунку "НДУ" в іноземній депозитарній установі, Euroclear UK & Ireland. Відзначимо, що загальна кількість акцій Ukrproduct Group Ltd. становить 60 млн шт. Планується, що обіг цінних паперів емітента буде здійснюватися на "Українській біржі".

Амелін додав, що учасники ринку повинні самостійно визначитися, наскільки привабливою для них є така ініціатива: "Якщо українські інвестори виявлять зацікавленість у цьому інструменті, то їх буде більше. Це, в свою чергу, створить додаткові можливості для "перезавантаження" вітчизняного фондового ринку і залучення компаніями інвестицій з допомогою ринку цінних паперів".

Зазначимо, що обіг цінних паперів іноземного емітента на території України може здійснюватися з наступного дня після опублікування повідомлення про прийняття рішення про допуск в офіційному друкованому виданні комісії.