ua en ru

НКРЕКП видала ліцензію на постачання газу "дочке" американського трейдера TrailStone

НКРЕКП видала ліцензію на постачання газу "дочке" американського трейдера TrailStone Фото: НКРЭКУ (прес-служба КГОПРОиНУ)

TrailStone стала одним з перших продавців газу з Європи в Україну

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), видала ліцензію на постачання природного газу ТОВ "Треилстоун Енерджі" (TrailStone). Відповідне рішення було прийнято комісією сьогодні в ході засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

Варто відзначити, TrailStone стала одним з перших продавців газу з Європи в Україну, поставляючи його НАК "Нафтогаз України". Вперше вони заявили про намір зайти на український ринок в 2015 році.

Нагадаємо, 9 січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила механізм виплати 2 млрд гривень боргу енергогенеруючим компаніям. Зокрема, Нацкомісія затвердила відповідні зміни в кошторис витрат ДП "Енергоринок" на 2018 рік.

Зазначимо, в жовтні 2017 року Кабінет міністрів України затвердив заходи щодо стабілізації роботи енергогенеруючих компаній теплових електростанцій, прийнявши розпорядження, згідно з яким "Енергоринок" зміг залучити (додатково до існуючих кредитних ліній) кредит до 2 млрд гривень для погашення заборгованості перед енергогенеруючими компаніями, яка утворилася до 1 вересня 2017 року Кошти кредиту направлялися виключно на оплату постачання вугільної продукції.