ua en ru

Під НКРЕКП більше тисячі представників профспілок протестують проти абонплати за газ

Під НКРЕКП більше тисячі представників профспілок протестують проти абонплати за газ Фото: акція під НКРЕКП

Біля НКРЕКП проходить акція під назвою "Профспілковий наступ"

Більше тисячі представників профспілкових організацій та активістів з різних регіонів країни вийшли на акцію "Профспілковий наступ" до будівлі Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з вимогою не вводити абонплату за газ. Про це повідомляють журналісти з місця подій.

Зокрема, профспілки вимагають від НКРЕКП не приймати на черговому засіданні постанову про введення абонплати за газ.

"Сьогодні НКРЕКП намагається прийняти чергове грабіжницьке рішення - ввести абонплату за газ. Це несправедливе рішення: ті, у кого є лише газова плита, будуть платити більше, ніж зараз. Ми будемо платити за газ навіть тоді, коли ним не користуємося - поїхали в місяць на дачу, а за газ у квартирі змушені будемо заплатити. Ми вимагаємо не приймати цю постанову ", - заявив співорганізатор акції, член ради Всеукраїнської профспілки трудящих Олександр Кухарчук.

alt

Організатори також вимагають від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні.

"За рік тарифи на комунальні послуги зросли непомірно: гаряча вода та опалення подорожчали вдвічі, електроенергія - більш ніж на половину, водопостачання більш ніж на третину! В Україні енергоємність послуг у 3-5 разів вища, ніж в європейських країнах. А все тому, що ніхто не займається модернізацією ", - заявив голова Федерації незалежних профспілок України Сергій Павленко.

Зазначимо, сьогодні відбудеться засідання НКРЕКП, на якому буде розглядатися питання запровадження обов'язкової абонентської плати за газ.