ua en ru

НКРЕКП провела понад 200 перевірок у 2016 році, - Вовк

НКРЕКП провела понад 200 перевірок у 2016 році, - Вовк Фото: Дмитро Вовк

Так, проведено 215 перевірок

У 2016 році Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) провела понад 200 перевірок. Про це сьогодні під час виступу у Верховній Раді заявив голова комісії Дмитро Вовк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Лише за 2016 рік проведено 215 перевірок, у результаті яких вилучено зі структури тарифів 1,1 мільярд гривень, тобто зменшені тарифи на 1,1 мільярд гривень", - заявив Вовк.

За його словами, крім того у разі невиконання затверджених НКРЕПКП заходів вилученню підлягають 6 мільярдів гривень. Найбільше порушень комісія виявляє в електроенергетичному секторі на державних підприємствах. Він зазначив, що по деяким з цих підприємств було понад 50 звернень до правоохоронних органів.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала раніше прийняте рішення про введення абонентської плати за газ.

Раніше повідомлялося, що НКРЕКП призупинить рішення про абонплату за газ, щоб не допустити підвищення загального рахунку для населення.