ua en ru

НКРЕКП схвалила зміни до інвестиційної програми щодо постачання електроенергії в Херсонську область

НКРЕКП схвалила зміни до інвестиційної програми щодо постачання електроенергії в Херсонську область Фото: постачання електроенергії в Херсонську область

Комісія схвалила зміни до Інвестиційної програми ПАТ "ЕК "Херсонобленерго"

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла рішення про схвалення змін до Інвестиційної програми ПАТ "ЕК "Херсонобленерго" на 2016 рік, що дасть змогу забезпечити надійне постачання електричної енергії споживачам Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області, повідомляє прес-служба комісії.

Зазначається, що основними споживачами в цих районах є виробники сільськогосподарської продукції на зрошувальних землях, для яких надійне постачання електричної енергії є обов'язковою умовою їх надійної та беззбиткової роботи.

НКРЕКП спільно з іншими органами влади та компанією було оперативно опрацьовано:

- оптимальне технічне рішення, яке може бути реалізоване в стислі терміни та в рази дешевше від запропонованих компанією початкових рішень;
- детальний план-графік виконання робіт;
- заходи з оптимізації структури тарифу та інвестиційної програми для недопущення зростання тарифів для споживачів області.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року в результаті знеструмлення лінії електропередачі "Каховська-Титан" два райони Херсонської області були тимчасово підключені за резервною схемою електропостачання.

Постачання електроенергії в анексований Крим з України по лінії "Каховська-Титан" було перервано в результаті аварії.