ua en ru

НКРЕКП запропонувала оновити норми витрат енергоресурсів на опалення

НКРЕКП запропонувала оновити норми витрат енергоресурсів на опалення Фото: норми витрат енергоресурсів на опалення хочуть оновити

Комісія просить Мінрегіон актуалізувати норми витрат на опалення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг запропонувала оновити норми витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських споруд. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

"В даний час єдиним документом для планування потреб в тепловій енергії на опалення, вентиляцію і гаряче водопостачання житлових і громадських будівель є Керівний технічний матеріал КТМ 204 Україна 244-94 "Норми та вказівки по нормуванню витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських споруд в Україні", затверджений ще в 1993 році (з урахуванням посібники до норм 2001 року)", - йдеться в повідомленні.

У НКРЕКП зазначили, що з часу затвердження зазначених норм відбулися значні зміни. Зокрема, прийнято нові нормативні акти: державний стандарт ДСТУ-Н Б Ст. 1.1-27:2010 "Будівельна кліматологія" і державні будівельні норми - ДБН.2.5-64:2012 "Внутрішній водопровід і каналізація", ДБН.2.6-31:2006 "Теплова ізоляція будівель", ДБН.2.5-39;2008 "Теплові мережі" тощо.

"Тому Національна комісія... звернулася до Кабінету міністрів України з пропозицією доручити Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглянути питання щодо актуалізації норм, встановлених КТМ 204 Україна 244-94", - резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП запропонувала знизити в два рази норми споживання газу при відсутності лічильника.