ua en ru

НКРЕКП: оприлюднено ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2016

НКРЕКП: оприлюднено ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2016 Фото: НКРЕКП

Постанову опубліковано у виданні "Урядовий кур'єр"

Ставки плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на 2016 рік, затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні офіційно оприлюднені в газеті "Урядовий кур'єр", передає прес-служба комісії.

Підкреслюється, що постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2016 рік затверджено з урахуванням ступеня напруги в місці приєднання, категорії надійності електропостачання, одно- чи трифазного приєднання, окремо для сільської та міської місцевості.

"Прийняття згаданих Ставок сприятиме виконанню вимог законодавства та підвищенню показника "Підключення до системи електропостачання" в рейтингу Світового банку "Doing Business 2016", а також функціонуванню та збереженню ринку послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, НКРЕКП прийняла рішення про схвалення змін до Інвестиційної програми ПАТ "ЕК "Херсонобленерго" на 2016 рік, що дасть змогу забезпечити надійне постачання електричної енергії споживачам Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.