ua en ru

НКРЭКУ починає процес впровадження використання одиниць енергії на ринку газу

НКРЭКУ починає процес впровадження використання одиниць енергії на ринку газу Фото: газ

Дана ініціатива дозволить споживачам здійснити аналіз витрат спожитих енергоносіїв в уніфікованому вигляді

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг починає процес впровадження використання одиниць енергії на ринку газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного регулятора, передає кореспондент РБК-Україна.

Як йдеться у повідомленні, впровадження використання одиниць енергії на ринку газу дозволить споживачам здійснити аналіз витрат спожитих енергоносіїв в уніфікованому вигляді незалежно від енергоресурсу, а також підвищити рівень енергоефективності. Необхідність використання одиниць енергії при здійсненні розрахунків за використаний природний газ, зокрема, передбачена директивами та регламенту Євросоюзу.

Також повідомляється, що НКРЭКУ створить робочу групу із залученням Міненерговугілля, "Укртрансгазу", "Нафтогазу України" і газорозподільних компаній, яка візьме участь у створенні методики перерахунку, розробити методологію ціноутворення з урахуванням показників якості.

Нагадаємо, 27 січня Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №2966, який визначав порядок формування Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).