ua en ru

В Україні з липня в 2 рази зростуть тарифи на тепло

В Україні з липня в 2 рази зростуть тарифи на тепло Фото: тарифи на тепло для населення зростуть

З 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 гривні за гігакалорію

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже вдвічі з 1 липня 2016 року. Про це повідомив керівник профільного управління НКРЕКП, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 гривні за 1 гігакалорію, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 гривні за гігакалорію", - заявив чиновник.


Він пояснив, що збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової тарифу на електроенергію і заробітних плат.

Крім того, наголошується, що коригування паливної складової пов'язана з рішенням уряду про зміну тарифу на природний газ, що використовується при виробництві тепла для населення. Якщо раніше на паливо доводилося 400 гривень у вартості гігакалорії, то з 1 липня ця цифра становить 874 гривні.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила постанову про збільшення тарифу на тепло для населення 5 травня, з тих пір тривало громадське обговорення документа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКРЭКУ не підтримала проект розпорядження Кабінету міністрів України про скасування дотаційних сертифікатів при експорті електроенергії.