ua en ru

НКРЕКП хоче розширити повноваження місцевої влади в ліцензуванні у сферах тепло - і водопостачання

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) хоче розширити повноваження місцевої влади ліцензування у сферах тепло - і водопостачання. Комісія схвалила проект змін до Ліцензійних умов у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, передає прес-служба відомства.

Зміни передбачають передачу на місцевий рівень частину повноважень з ліцензування господарської діяльності у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Планується, що місцева влада буде видавати ліцензії і контролювати діяльність підприємств, які виробляють теплову енергію 55 тис. Гкал/рік (було 20 тис. Гкал/рік); які транспортують і постачають теплову енергію 50 тис. Гкал/рік (було 18 тис. Гкал/рік); водоканалів в містах з населенням до 50 тис. чоловік (було до 30 тис. осіб).

"Такі зміни до Ліцензійних умов відповідають політиці децентралізації і передачі повноважень на місцях в Україні", - стверджує член комісії Валерій Тарасюк.

Це рішення дозволить передати на місцевий рівень близько 25% суб'єктів господарювання, діяльність яких регулюється комісією.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП створила постійно діючий тристоронній дорадчий орган.