ua en ru

НКРЕ видала ліцензію компанії "Карпатигаз" на право постачання природного газу

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) прийняла рішення видати ліцензію товариству "Карпатигаз" терміном на 5 років на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом. Про це повідомив у ході засідання НКРЕ член комісії Валерій Кальченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"НКРЕ приймає рішення видати ліцензію терміном на 5 років товариству "Карпатигаз" на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом. Товариство планує до кінця 2011 р. видобути 240 млн куб. м природного газу, в 2012 р. - 939 млн куб. м, та в перспективі до 2015 р. передбачений видобуток 1 млрд 800 млн куб. м природного газу", - сказав Кальченко.

За словами комерційного директора товариства "Карпатигаз" Івана Довгині, "Карпатигаз" підписало спільний договір №3 про діяльність з ДК "Укргазвидобування" 10 червня 2002 р. "Згідно зі змінами від 25 лютого 2011 р., до цього договору додалася додаткова угода №4, у якій було залучено третього учасника - шведську компанію Мisen Enterprises AB. Предметом договору є спільна інвестиційна та виробнича діяльність. Розподіл часток у договорі наступний: 49,99% належить ДК "Укргазивидобування", 50% - шведській компанії та 0,1% - компанії "Карпатигаз", - повідомив Довгиня

Він також зазначив, що компанія планує реалізувати 12 проектів, якими передбачає відновити та зробити капітальний ремонт 120 свердловин на 26 родовищах, а також планує вилучити пропан-бутанові фракції та займатися підготовкою нафти до транспортування.