ua en ru

НКРЕ затвердила джерела фінансування інвестпрограм для чотирьох обленерго на 2014 р

Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) розглянула і затвердила ліцензійні програми з передачі електроенергії місцевими електромережами та з постачання електроенергії за регульованим тарифом на 2014 р. для ПАТ "Полтаваобленерго", ПАТ "Сумиобленерго", ПАТ "Чернігівобленерго" та ПАТ "Вінницяобленерго", Про це заявив представник управління інвестиційної політики та технічного розвитку НКРЕ Андрій Пустововйтов, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Пустововйтов, НКРЕ вирішила прийняти протокольне рішення затвердити джерела фінансування інвестиційних програм на 2014 р. для цих ліцензіатів: ПАТ "Вінницяобленерго" на загальну суму інвестиційної програми 58 млн 923 тис грн. без ПДВ; ПАТ "Полтаваобленерго" на загальну суму інвестпрограми 152 млн 884 тис грн. без ПДВ; ПАТ "Сумиобленерго" на загальну суму інвестпрограми 75 млн 866 тис грн. без ПДВ; ПАТ "Чернігівобленерго" на загальну суму інвестпрограми 65 млн 399 тис грн. без ПДВ.

Також НКРЕ зобов'язала "Вінницяобленерго", "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго" і "Чернігівобленерго" до 20 січня 2014 р. надати на розгляд НКРЕ належним чином оформлені і затверджені інвестиційні програми на 2014 р., а у разі не визнання зазначених документів, провести позапланову перевірку діяльності цих ліцензіатів.

Крім цього, зазначеним ліцензіатам заборонено використовувати кошти, визначені як джерела фінансування ліцензійних програм на 2014 р. до прийняття НКРЕ рішення щодо рішення про схвалення інвестиційних програм.