ua en ru

НКРЕ встановила ставку плати за послуги ВАТ "Укргідроенерго" з регулювання частоти та потужності на рівні 0,5085 грн на 1 МВт робочої потужності

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) встановила ставку плати за послуги ВАТ "Укргідроенерго" з регулювання частоти та потужності на рівні 0,5085 грн на 1 МВт робочої потужності. Відповідне рішення ухвалено сьогодні на засіданні комісії, передає кореспондент РБК-Україна.
"За основу взято прискорене нарахування амортизаційних відрахувань на ці агрегати. На агрегатах ведеться окремий облік тому відповідно до методичних рекомендацій НКРЕ складають на 2011 р. 1 млн 749,25 тис. грн. Управління пропонує до зазначених витрат додати рентабельність, щоб стимулювати компанію до надання таких послуг, і таким чином загальна сума витрат - 1 млн 924,18 тис. грн", - заявив голова управління генеруючих підприємств НКРЕ Василь Волошенюк.
Нагадаємо що 10 січня 2009 р. здійснено запуск першого дослідного оборотного гідроагрегату "Слава" Дністровського ГАЕС. Основні функції Дністровської ГАЕС - регулювання частоти і графіка навантажень в енергосистемі, аварійний резерв. Регулювання частоти та графіка навантажень енергосистеми потрібно в часи пікових навантажень, коли частота може падати з 50 Гц до 49 Гц.