ua en ru

НКРЕ переглянула з березня тарифи 2 теплопостачальним компаніям на тепло і 4 водоканалам на водопостачання

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) переглянула з 1 березня двом теплопостачальним компаніям тарифи на теплову енергію (з врахуванням витрат на її виробництво, транспортування і постачання), а також 4 підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства на централізоване водопостачання і водовідвід. Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна. НКРЕ переглянула тарифи по зверненню цих компаній в рамках часовий покладених на неї функцій Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг.
Так, НКРЕ встановила з 1 березня компанії "Смєла Енергоінвест" (Черкаська область) тариф на тепло для населення на рівні 322,25 грн/ГКал (без ПДВ), для комунального підприємства "Новосела" (Київська область) - 285,87 грн/ГКал. Крім того, комісія встановила КП "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства (ПУВКХ) міста Ужгород" (Закарпатська область) тариф на централізоване водопостачання населення 3,37 грн/куб. м (без ПДВ), а на водовідвід для населення - 2,06 грн/куб. м. НКРЕ встановила КП "Маріупольське ПУВКХ" тариф на водопостачання підприємств по виробництву теплової енергії (ТКЕ) 1,75 грн/куб. м, і водовідвід - 0,8 грн/куб. м. Для КП "Кіровоградське водопровідно-каналізаційне господарство Кіровоградської міської поради" тариф на водопостачання населення і ТКЕ складе 3,4 грн/куб. м, а також на водовідвід для населення і ТКЕ - 2,32 грн/куб. м. Крім того, регулювальника встановлено тариф для Придніпровській залізниці на водопостачання населення Дніпропетровська на рівні 3,4 грн/куб. м, Новомоськовська (Дніпропетровська область) - 3,01 грн/куб. м, а також для більше 20 населених пунктів Дніпропетровської області на рівні 3,4 грн/куб. м. На водовідвід жителям Дніпропетровська компанії встановлений тариф 1,96 грн/куб. м.
Нагадаємо, що до створення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг, НКРЕ тимчасово виконує функції цього регулювальника.