ua en ru

НКРЕ наклала штраф на ПАТ "Запоріжжягаз" у розмірі 200 тис. грн

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) наклала штраф у розмірі 200 тис. грн на ПАТ "Запоріжжягаз" за результатами перевірки господарської діяльності підприємства в 2010 р. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні НКРЕ, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначив доповідач з даного питання, Олег Барановський, недостатність обсягів виконання договірних зобов'язань з купівлі-продажу газу склав 47 млн ​​куб. м на момент перевірки. Також НКРЕ був виявлений борг за 2009 р. і 9 місяців 2010 р. ПАТ "Запоріжжягаз" перед ДК "Газ України", який станом на 10 березня 2011 р. склав 59 млн 506 тис. грн.
За інформацією ліцензіата з ДК "Газ України" ведуться переговори з укладання мирових угод. Крім того борг "Запоріжжягаз" перед ДК "Газ України" за 2010 р. склав 71 млн 123 тис. грн, а перед НАК "Нафтогаз" борг на сьогоднішній день відсутній, заборгованість перед ДК "Укртрансгаз" на момент перевірки становила 10 тис. грн .
"Загальний борг ВАТ "Запоріжгаз" перед ДК "Газ Україна" має тенденцію до збільшення", - зазначив О.Барановський.
Крім того, він повідомив, що компанією по діяльності з постачання газу здійснено перевитрати на суму 4 млн 797 тис. грн, недофінансування з розподілу газу становить 913 тис. грн. "Всього 3 млн 844 тис грн", - резюмував О.Барановський.