ua en ru

Микола Присяжнюк спростовує наявність у нього рахунків і активів у Швейцарії та Ліхтенштейні

Екс-міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк спростовує інформацію про наявність у нього всіх видів фінансів, у тому числі банківських рахунків, а також економічних ресурсів, зокрема рухомого і нерухомого майна, у Швейцарії та Ліхтенштейні, а також у банківських установах цих країн. Він назвав повідомлення про їх заморожування початком інформаційної кампанії з дискредитації його як українського політика.

"У мене і членів моєї родини немає жодного рахунку в банках Швейцарії та Ліхтенштейну. Новина про те, що нібито мої рахунки заблоковані, - початок цілеспрямованої кампанії, метою якої є відволікання уваги від проблем української економіки. Я публічно звертаюся до Федеральної ради Швейцарії та уряду Ліхтенштейну з проханням невідкладно спростувати інформацію, поширену фінансовим регулятором Швейцарії FINMA та Управлінням фінансової розвідки Ліхтенштейну, і принести офіційні вибачення від Бундесрату Швейцарії, уряду Ліхтенштейну та посольств обох країн в Україні. Текст офіційного вибачення я вимагаю опублікувати на офіційному сайті FINMA та Управління фінансової розвідки Ліхтенштейна", - повідомив Присяжнюк.

"Я завжди чесно декларував свої доходи і маю намір продовжувати це робити згідно із законами української держави. До того, як стати державним службовцем, я здійснював успішну комерційну діяльність, завжди сплачуючи податки", - наголосив екс-міністр, висловлюючи впевненість, що інформація про відсутність у нього банківських рахунків у Швейцарії буде на дипломатичному рівні підтверджена управлінням фінансової розвідки Ліхтенштейну.