ua en ru

У Миколаївській області за систематичне хабарництво затримали начальника відділу поліції

У Миколаївській області за систематичне хабарництво затримали начальника відділу поліції Фото: затримання (gp.gov.ua)

Поліцейський вимагав хабар за оформлення дозволів на носіння та зберігання зброї

У Миколаївській області співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Національної поліції (НП) затримали начальника відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності Головного управління НП в Миколаївській області. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Установлено, що начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУ НП в Миколаївській області щомісячно вимагав та отримував від підлеглих працівників неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів за оформлення дозволів на носіння та зберігання травматичної чи нарізної зброї", - повідомили в ГПУ.

Затримання проведене в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади).

altalt

Фото: затримання (gp.gov.ua)

Нагадаємо, у Тернопільській області правоохоронці затримали голову сільради, яка отримала 10 тис. гривень хабара.