ua en ru

У Миколаївській області СБУ попередила закупівлю санкційної продукції російського виробництва

У Миколаївській області СБУ попередила закупівлю санкційної продукції російського виробництва Фото: СБУ (ssu.gov.ua)

Держоператор зв’язку проводив тендер на закупівлю автозапчастин, переможець планував поставити обладнання з РФ

У Миколаївській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили закупівлю санкційної продукції російського виробництва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України попередили у Миколаївській області придбання одним із державних операторів зв’язку санкційної продукції російського виробництва", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співробітники СБУ встановили, що регіональна дирекція оператора оголосила тендер на закупівлю автомобільних запчастин для відомчого транспорту на суму понад 600 тисяч гривень. Як виявилося, фактичний переможець торгів через механізм субпідряду планував поставити обладнання російського виробника, який перебуває під санкціями згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони, введеним в дію указом президента України.

"СБУ проінформувала керівництво Миколаївської дирекції оператора про виявлені факти, після чого тендерний комітет відхилив пропозицію переможця торгів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у місті Прилуки (Чернігівська область), співробітники Служби безпеки України припинили діяльність нелегального кол-центру одного з російських банків.