ua en ru

В Миколаївській області СБУ блокували контрабанду наркотиків за кордон

В Миколаївській області СБУ блокували контрабанду наркотиків за кордон Ілюстративне фото (ssu.gov.ua)

Наркотичні засоби мали переправлятись через міжнародну пошту

В Миколаївській області працівники Служби Безпеки України (СБУ) блокували контрабанду наркотичних засобів до Європи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронцями було встановлено, що троє мешканців міста Баштанки Миколаївської області займались вирощуванням канабісу на власній ділянці садиби з метою продажу на території Україна та поза її межами.

Торговці планували переправляти наркотичні засоби за допомогою послуг міжнародного поштову зв'язку.

При спробі незаконного переправлення наркотиків за кордон оперативники СБУ затримали одного із зловмисників. Під час огляду посилки правоохоронцями було виявлено майже три кілограми канабісу.

Експерти встановили. що роздрібна ціна вилученої партії наркотиків становить близько двохсот тисяч гривень.

Під час обшуку за місцем проживання наркоділків було виявлено більше ста кущів марихуани та п'ять кілограмів готового до використання канабісу, а також десять кілограмів насіння нарковмісної рослини.

Фігурантам справи має бути оголошено про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу за статтями 305, 307, 309 Кримінального кодексу України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів)

Нагадаємо, у Херсонській області виявили посів коноплі на майже млн гривень. Під час обшуку правоохоронці виявили 74 кущі конопель та 500 грамів канабісу.