ua en ru

У Миколаївській обл. СБУ затримала угруповання за вимагання з фермера 100 тис. доларів

У Миколаївській обл. СБУ затримала угруповання за вимагання з фермера 100 тис. доларів Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Замовником загроз фермеру є ділок з тимчасово анексованого півострова Крим

У Миколаївській області співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали двох учасників організованого угруповання, які вимагали 100 тис. доларів з власника фермерського господарства. Про це повідомляє СБУ.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники погрожували фізичною розправою фермеру та його сім'ї за нібито повернення боргу постачальнику пального", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що оперативники спецслужби затримали одного з бандитів при спробі підпалу техніки фермерського господарства.

"В його автомобілі було виявлено револьвер системи "наган" та дванадцять пляшок із запальною сумішшю", - додали в СБУ.

За інформацією спецслужби, замовником загроз фермеру є ділок з тимчасово анексованого півострова Крим. Крім цього, наступними жертвами повинні були стати ще кілька підприємців з різних областей України.

Також співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання учасників угруповання у Кіровоградській області.

"Під час них правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5, пістолет "ФОРТ-12Р", майже сто патронів різного калібру та два спецзасоби для негласного зняття інформації. У ватажка угруповання також виявлено посвідчення так званого "Військового комісаріату Республіки Крим", виданого окупаційною владою", - додали в СБУ.

Правоохоронці планують оголосити підозру затриманим за ч. 3. ст. 355 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Миколаєві СБУ проводить обшуки на держпідприємстві.