ua en ru

У Миколаєві правоохоронці попередили незаконний експорт зерна на 46 млн гривень

У Миколаєві правоохоронці попередили незаконний експорт зерна на 46 млн гривень Фото: навантаження зерна на судно (cfts.org.ua)

Правоохоронці провели обшук в одному з портів Миколаєва

У Миколаєві правоохоронці попередили незаконний експорт зерна на суму 46 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС) в Миколаївській області.

"В рамках проведення операції "Кордон-2017" співробітниками Головного управління ДФС в Миколаївській області спільно з Генпрокуратурою та співробітниками Центрального апарату ДФС проведено обшук на території одного з портів р. Миколаєва у зоні діяльності Миколаївської митниці ДФС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в результаті обшуку податковою міліцією ГУ ДФС в Миколаївській області виявлено та вилучено сільгосппродукція (пшениця, ячмінь), в кількості 11,8 тис. тонн, на загальну суму 46 млн гривень.

Так, під час проведення слідчих дій встановлено, що групою осіб, з метою прикриття незаконної діяльності, зареєстровано низку "фіктивних" підприємств для здійснення митного оформлення експорту сільськогосподарських товарів.

Наголошується, що за даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), яка передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після обшуків на спиртових заводах держаного підприємства "Укрспирт" співробітники податкової міліції вилучили продукції на суму понад 180 млн гривень.