ua en ru

Ніколаєнко: Україні потрібен професійний технічний уряд

Ніколаєнко: Україні потрібен професійний технічний уряд Фото: Андрій Ніколаєнко (facebook.com-osnovaparty)

Ніколаєнко впевнений, що Україна потребує перезавантаження системи влади

Вже ні в кого не викликає сумніву, що Україна потребує перезавантаження системи влади. Про це в ході робочої поїздки в Харківську область заявив голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

За його словами, результати соцопитувань показують, що рівень довіри до нинішнього керівництва держави прагне до нуля, а їх антирейтинг – навпаки, підвищується. Однак для побудови успішної України не на словах, а на ділі, країні не потрібні чергові популісти з красивими гаслами і яскравими образами, а люди справи з реальним досвідом і досягнутими результатами, впевнений політик.

"Коли політики з'являються перед українцями тільки на телеекранах, але не їздять по країні і не зустрічаються з людьми, які не знають про їх реальні проблеми і потреби, - вони напрацьовують віртуальний рейтинг. Україна вже втомилася від політиків популістського спрямування, країні не потрібен політичний уряд. Нам потрібні люди справи, люди, у яких є чітка стратегія виведення України на шлях успіху, які готові не тільки розповідати українцям красиві історії, але робити конкретні кроки для зростання економіки країни і, як наслідок – для зростання добробуту українців. Для цього нам потрібен професійний технічний уряд", - підкреслив Ніколаєнко.

За словами політика, не мають значення конкретні прізвища переможців президентських і парламентських виборів. У разі, якщо нинішня система розподілу сфер впливу між політичними гравцями збережеться, кардинального зрушення у покращенні ситуації в країні не передбачається, впевнений Ніколаєнко.

"Якщо до влади прийдуть нові політики, але будуть вести "расторговкі" в стилі – "цьому аграрний сектор, тому залізничну інфраструктуру" – просто знищать країну. Тому Україні потрібно, нарешті, зібрати у владі реальних професіоналів, які володіють досвідом та напрацьованими історіями успіху. Але не нав'язаних з-за океану, а українців, біографію яких легко простежити і оцінити їх попередню діяльність", - переконаний політик.

В якості прикладу Ніколаєнко навів досвід лідера "Основи" Сергія Тарути, який вивів Алчевський меткомбінат з передбанкрутного стану, і за сприяння якого комбінат після модернізації став одним з кращих підприємств в Європі. У свою чергу, Ніколаєнко з попереднього досвіду роботи в бізнесі знає, як всього за 11 місяців можна з нуля побудувати в Україні успішний гірничо-збагачувальний комбінат. Точно такі ж амбітні цілі потрібно ставити перед Україною, і при стратегічно вивіреному підході їх реально можна досягти, - резюмував політик.