ua en ru

"Ніколи" не видамо США росіян, обвинувачених у втручанні в вибори, - Путін

"Ніколи" не видамо США росіян, обвинувачених у втручанні в вибори, - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Ці люди не представляли уряд Росії, запевнив глава РФ

Президент Росії Володимир Путін, коментуючи звинувачення США щодо 13 російських громадян у втручанні в американські вибори 2016 року, заявив, що Росія "ніколи" не видасть своїх громадян Америці. Про це він сказав в інтерв'ю NBC News.

"Ніколи. Росія взагалі ніколи не видає своїх громадян будь-кому, так само, як і США", - повідомив глава РФ у відповідь на відповідне запитання.

При цьому політик не відкинув, що до "російської справи" могли бути причетні росіяни. Однак, як би там не було, ці люди не представляли уряд Росії, запевнив Путін.

"Я знаю, що вони не представляли (в США) російську державу й російську владу. А що вони робили конкретно, я поняття не маю. Якщо вони навіть зробили щось, то, може бути, це американські колеги про це розповідають", - підкреслив президент РФ.

Він також зауважив, що, на його думку, вони повинні були "розмовляти не з пресою", а з російськими офіційними особами.

"Нехай нададуть нам матеріали, деталі і дані (у цій справі). Ми готові подивитися на це і поговорити про це", - резюмував Путін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві юстиції США мають намір добиватися екстрадиції 13 росіян, яких звинувачують у втручанні у вибори президента США.