ua en ru

Нігерійська армія провела рейд на базі ООН

Нігерійська армія провела рейд на базі ООН Фото: ООН (un.org)

ООН невідомо про причини рейду

Збройні сили Нігерії провели рейд на базі Організації об'єднаних націй у місті Майдугурі на північному сході країни. Про це повідомляє прес-секретар Управління ООН з координації гуманітарних питань Саманта Ньюпорт, передає Reuters.

"Члени нігерійських сил безпеки увійшли в базу Організації Об'єднаних Націй для гуманітарних працівників в Майдугурі без дозволу. Сили безпеки, які прибули приблизно в 5 ранку, провели обшук табору і пішли приблизно в 08:00", - повідомила Ньюпорт.

Так, за словами Ньюпорт, ООН невідомі причини рейду. Однак зазначено, що це може завдати шкоди вже напруженим відносинам між військовими Нігерії, ООН і групами допомоги, які займаються гуманітарною кризою, викликаним конфліктом з терористичною організацією "Боко Харам".

"Організація Об'єднаних Націй вкрай стурбована тим, що ці дії можуть завдати шкоди надання рятувальної допомоги мільйонам вразливих людей на північному сході Нігерії", - зазначила вона.

Ньюпорт також повідомила, що головний представник ООН в Нігерії вже спілкується з урядом країни про цей інцидент.

Нагадаємо, 9 серпня в місті Гамбо (Центральноафриканська Республіка) невідомі напали на медичний центр, в результаті чого загинули 6 волонтерів Міжнародного комітету Червоного Хреста.