ua en ru

У Нігерії частина викрадених школярок загинула внаслідок авіаударів

У Нігерії частина викрадених школярок загинула внаслідок авіаударів Фото: бойовики "Боко Харам" оприлюднили відеозвернення

Ще близько 40 дівчат вийшли заміж

Нігерійське джихадистське угруповання "Боко Харам" 14 серпня опублікувало нове відео, на якому, ймовірно, показано деяких із дівчаток, викрадених у місті Чібок у 2014 році. Крім того, у відео стверджується, що інші захоплені дівчатка загинули в результаті повітряних ударів уряду, передає "Голос Америки".

На відео, розміщеному в соціальних мережах, видно дівчаток, що сидять на землі з покритими головами. Частина дівчаток стоїть позаду. Близько 218 із 276 дівчаток, викрадених зі школи у віддаленому районі на північному сході Нігерії, до цих пір вважаються зниклими безвісти, незважаючи на розшуки, які ведуться нігерійською владою більше двох років, і обурення, що виникло в усьому світі в зв'язку з їхнім викраденням.


Це останнє за часом відео, опубліковане лідером "Боко Харам" Абубакаром Шекау, який на початку серпня спростував заяви, що він був зміщений із посту глави екстремістського угрупування. На 11-хвилинному відео чоловік із закритим тюрбаном обличчям говорить, що лідери країни в Абуджі "повинні знати, що їхні діти все ще перебувають у наших руках".

"Кілька дівчаток, близько 40, вийшли заміж за волею Аллаха. Деякі з них померли в результаті бомбардувань із повітря", - додав він.

Відео містить звернення однієї з викрадених школярок до уряду з проханням звільнити затриманих бойовиків, щоб дівчатка могли вийти на волю. Торік нігерійські військові кілька разів оголошували про порятунок сотень людей, викрадених "Боко Харам", однак дівчаток із Чібока так і не знайшли, не дивлячись на деякі обнадійливі заяви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нігерії через суперечки щодо Роналду і Мессі вболівальники влаштували криваву бійку.