ua en ru

Нідерланди заявили про готовність допомогти Україні в подоланні гуманітарної кризи на Донбасі

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тіммерманс заявив про готовність Нідерландів допомогти Україні в подоланні гуманітарної кризи на Донбасі.

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тіммерманс заявив про готовність Нідерландів допомогти Україні в подоланні гуманітарної кризи на Донбасі. Про це він повідомив 21 серпня в ході зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Під час зустрічі дипломати обговорили можливі практичні заходи української сторони і міжнародного співтовариства з врегулювання ситуації на Донбасі.

У зв'язку з цим Тіммерманс заявив про готовність Нідерландів допомогти Україні у відновленні інфраструктури Донбасу та сприяти в подоланні гуманітарної кризи в регіоні.

Крім цього було обговорено взаємодію двох країн з питань європейської інтеграції України, зокрема в контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і реалізації другої фази Плану дій щодо введення безвізового режиму поїздок громадян України в Європу.

Тіммерманс і Клімкін також відзначили необхідність якнайшвидшого розслідування обставин збиття літака Малазійських авіаліній та притягнення до відповідальності винних у цьому терористичному акті.