ua en ru

У Нідерландах пропонують дозволити евтаназію літнім людям

У Нідерландах пропонують дозволити евтаназію літнім людям Фото: швидше за все законопроект буде орієнтований на літніх людей

Законопроект сподіваються розробити до кінця 2017 року

Уряд Нідерландів розробляє законопроект, який дозволить евтаназію не тільки невиліковно хворим, але і тим, хто "чітко усвідомлює, що його життя завершене", повідомляє Reuters.

Законопроект знаходиться на стадії розробки. Як повідомили в листі до парламенту країни міністри охорони здоров'я та юстиції, проект передбачає, що люди, які обреруть евтаназію, "у відповідності зі строгими і ретельними критеріями мають право закінчити це життя гідним для них способом".

На думку міністра охорони здоров'я Едіт Шипперс, бажання самовільно піти з життя найчастіше виникає у літніх людей, тому новий закон, швидше за все, буде орієнтований на них.

У департаменті сподіваються підготувати проект до кінця 2017 року, проконсультувавшись з лікарями, фахівцями з етики та іншими експертами.

У 2002 році Нідерланди стали першою державою, що легалізувала евтаназію. Закон стосувався тільки людей, які відчувають нестерпні страждання і не мають надії одужати. У 2015 році В країні застосували евтаназію 5,5 тисяч людей, це 3,9% від усіх смертельних випадків.

Нагадаємо, в червні легалізували евтаназію в Канаді.