ua en ru

У Нідерландах планують закрити 5 в'язниць через нестачу ув'язнених

У Нідерландах планують закрити 5 в'язниць через нестачу ув'язнених Фото: в'язниця в Нідерландах

У Нідерландах на 100 тис. осіб припадає 69 ув'язнених

В Нідерландах планують закрити 5 в'язниць через нестачу ув'язнених для їх заповнення. Про це повідомляє The Independent з посиланням на The Telegraaf.

Відзначають, що закриття в'язниць призведе до втрати майже 2000 робочих місць в країні. Лише 700 працівників отримають інші посади в правоохоронних органах Нідерландів.

Повідомляється, що в 2013 році в Нідерландах закрилися 19 в'язниць, тому що в країні не було достатньо злочинців для їх заповнення.

"Проблема з порожніми тюремними камерами дійшла до того, що у вересні минулого року країна прийняла 240 ув'язнених з Норвегії для того, щоб забезпечити заповнення об'єктів", - відзначають в повідомленні.

Тим не менш, згідно з The Telegraaf, міністр юстиції Ард ван дер Штейр заявив у парламенті, що витрати на утримання незаповнених в'язниць були занадто високими для маленької країни.

В основі низького рівня злочинності Нідерландів лежить ряд факторів, а саме: пом'якшення законів про наркотики, акцент на реабілітації у зв'язку з покаранням і контроль засуджених за допомогою електронного браслета без ув'язнення.

Дослідження, опубліковане в 2008 році, показало, що електронний браслет знижує показник повторного злочину до половини, порівняно зі звичайним ув'язненням.

Також відзначають, що в Нідерландах проживає 17 мільйонів чоловік, але тільки 11 600 є ув'язненими. Тобто на 100 тис. осіб у країні припадає 69 ув'язнених. США, наприклад, мають показник 716 осіб на 100 000 населення. Це найвищий показник у світі.

Нагадаємо, у Мін'юсті повідомили, що у місцях позбавлення волі знаходяться 294 неповнолітні.