ua en ru

НГУ та Міноборони достроково отримали партію бронемашин "Варта", які відправлять в зону АТО

НГУ та Міноборони достроково отримали партію бронемашин "Варта", які відправлять в зону АТО Фото: бронемашина "Варта" (facebook.com-ukrarmor)

Автомобіль "Варта" здатний захистити екіпаж при підриві на міні 6 кг (в тротилловом еквіваленті)

У розпорядження Міністерства оборони України та Національної гвардії України сьогодні, 28 грудня, передається чергова партія бронемашин "Варта" з посиленим протимінним захистом. Про це заявив директор конструкторсько-виробничого підприємства "Українська бронетехніка" Олександр Кузьма повідомляє Цензор.НЕТ.

"Сьогодні ми здаємо чергову партію для Нацгвардії та Міністерства оборони України вчасно і в строк. Ці автомобілі відправляються відразу в зону бойових дій. Попередня партія автомобілів вже більше півроку успішно експлуатується. У багатьох автомобілів вже пробіг від 15 до 30 тисяч кілометрів. Для броньовика це дуже хороший пробіг. Кожен автомобіль проходить заводські випробування мінімум 150 кілометрів по бездоріжжю і 500 кілометрів по шосе", - заявив директор підприємства.

Кузьма також пояснив, що "Варта" - це бронемашина з посиленим протимінним захистом класу MRAP (mine resistant ambush protected), автомобіль здатний захистити екіпаж при підриві на міні 6 кг (в тротилловом еквіваленті) як під колесом, так і під днищем.

"У нашій компанії багато співробітників, які пройшли службу у зоні бойових дій. Тому їх головна мета-зробити якісний продукт для військових, які нас захищають. Наше підприємство посилило технологічний процес, завдяки чому можемо здавати автомобілі набагато раніше", - зазначив Кузьма.

За словами директора підприємства, "Українська бронетехніка" зробила все можливе, щоб достроково здати першу партію автомобілів "Варта" для Міноборони на півроку раніше.

НГУ та Міноборони достроково отримали партію бронемашин "Варта", які відправлять в зону АТОНГУ та Міноборони достроково отримали партію бронемашин "Варта", які відправлять в зону АТОНГУ та Міноборони достроково отримали партію бронемашин "Варта", які відправлять в зону АТО

Фото: бронемашина "Варта" ("Цензор.НЕТ")

"Якщо порівнювати ці автомобілі за якістю і ціною з іноземними виробниками, то з якості "Варта" значно краще. Це пояснюється також підвищеними вимогами наших військових у зоні АТО. На кожному етапі ми цей автомобіль спільно (з військовими, - ред.) розробляли і модернізували. І зараз, можна сказати, що аналогів такого автомобіля немає. Якщо порівнювати з ціною, то "Варта" мінімум в два рази дешевше, ніж іноземні зразки", - зазначив Кузьма.

Директор підприємства нагадав, що "Українська бронетехніка" спільно з Нацгвардією розробила новий вид бронеавтомобіля "Варта-Новатор", який буде використовуватися для спецпідрозділів Нацгвардії. Минулого тижня він успішно пройшов демонстраційні випробування.