ua en ru

В НФ здивовані заявою Саакашвілі про причетність Яценюка до блокування заміни голів ДП

У "Народному фронті" (НФ) "відкрито здивувалися" заяві голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі про причетність прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до блокування заміни голів ДП. Відповідну заяву зробив серед журналістів голова фракції НФ Маким Бурбак.

"Мене відкрито здивувала заява Саакашвілі. Він що, новий Месія, чи що? Він голова Одеської ОДА, йдіть працюйте. Ви там зі снігом повинні боротися, дороги робити. Наприклад, у нашому комітеті подавали звіт про використання коштів для реабілітації учасників бойових дій в АТО. Є державна програма, куди гроші виділилися в повному обсязі на закупівлю квартир учасникам АТО. Так Одеська ОДА не змогла. Отримавши гроші в липні місяці минулого року, не змогла до кінця року придбати хоча б одну однокімнатну квартиру... Він захищає "етнічних українців". Не треба нас захищати, ми на Майдані все захистили, і ми можемо це зробити", - заявив Бурбак.

Сьогодні, 3 лютого, глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною він назвав різку активізацію блокування його роботи на посаді міністра. Також він заявив про намір деяких представників влади контролювати грошові потоки в "Нафтогазі" та оборонній промисловості.

Зокрема, Абромавічус назвав прізвище заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка серед людей, які заважають йому працювати. Сам Кононенко заявив, що таким чином Абромавічус намагається перенести відповідальність за відсутність реформ на депутатів. Також Кононенко заявив про готовність здати мандат.

Ситуацію прокоментував і голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі. За його словами, ініціативи щодо заміни керівників держпідприємств блокуються особисто прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з подачі Ігоря Кононенка і ще декількох груп впливу.