ua en ru

НФ підтримає відставку Яценюка в пакеті з призначенням нового прем'єра і уряду

НФ підтримає відставку Яценюка в пакеті з призначенням нового прем'єра і уряду Фото: Вікторія Сюмар

Про це повідомила заступник голови фракції Вікторія Сюмар

Фракція "Народного фронту" буде голосувати за відставку Арсенія Яценюка тільки в пакеті з призначенням нового прем'єр-міністра і складу уряду. Про це в кулуарах Верховної Ради повідомила заступник голови фракції НФ Вікторія Сюмар, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми хочемо сьогодні прийняти рішення, то алгоритм має бути такий. Спочатку мають відбутися збори коаліції - показати, що там є 226, погодити висунення кандидатури Гройсмана - це має зробити коаліція - і внести її президенту. Далі логіка така: мають відбутися зустрічі з кандидатами в міністри у двох фракцій, і після цього ми могли б вийти на пакетне голосування - відставка (прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, - ред.), скасування постанови про незадовільну роботу (уряду - ред.) і призначення нового прем'єр-міністра", - розповіла Сюмар.


Далі, зі слів нардепа, має відбутися заміна президії парламенту і призначення нового складу уряду. Втім, у "Народному фронті" побоюються, що ситуацію може бути підвішено на тиждень, якщо сьогодні Рада відправить Яценюка у відставку, але не призначить нового складу уряду.

"У такому разі ситуація може виявитися підвішеною, тому що ми бачимо головну проблему в тому, що ми не бачимо узгодженого складу уряду і немає остаточного визначення з кандидатом у прем'єр-міністри від БПП", - наголосила Сюмар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в новому Кабінеті міністрів представникам "Народного фронту" обіцяно п'ять міністерських постів.