ua en ru

НФ наполягає на пріоритетності виділення коштів на посилення ЗСУ

НФ наполягає на пріоритетності виділення коштів на посилення ЗСУ Фото: Максим Бурбак

"Народний фронт" (НФ) наголошує на необхідності зміцнення обороноздатності країни, пріоритетності виділення коштів на посилення українських Збройних сил України (ЗСУ). Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Вчорашня атака російських сил на позиції української армії, у результаті якої загинуло п’ять українських бійців, є поранені, підтверджує, що попри будь-які намагання впасти в ілюзії - війна реальна і продовжує забирати життя наших хлопців", - наголосив Бурбак.

Він також звернувся до присутніх нардепів із закликом "стати лобістами української армії". "Бюджет 2017-го, як і попередні, повинен бути бюджетом спрямованим на підвищення оборони і національної безпеки. Не менше 5 % ВВП мають йти на потреби армії і оборонного комплексу", - підкреслив він.

Бурбак вважає, що виконання багатьох норм бюджету, серед яких і соціальні виплати, передбачалось за рахунок конфіскованих коштів Віктора Януковича. Однак, переконаний політик, після не прийняття закону про спецконфіскацію збалансованість державного бюджету під питанням.

"Щоб збалансувати бюджет 2017 року уряду доведеться добре попрацювати. Ми пропонуємо у зв’язку з проваленням спецконфіскації суттєво скоротити видатки на утримання чиновницького апарату. Нагадаю, що лише на перельотах у 2015 році Уряд Арсенія Яценюка зекономив 1,5 млн доларів", - наголосив Бурбак.

Він підкреслив, що головною темою роботи парламенту поточного тижня має стати прийняття бюджету. "Це відповідальність кожного народного депутата – новий рік країна повинна почати з новим бюджетом", - резюмував Бурбак.