ua en ru

News Corp вирішила скасувати викуп за 12 млрд дол. залишився 61% в телекомпанії BSkyB

News Corp вирішила скасувати викуп за 12 млрд дол. залишився 61% в телекомпанії BSkyB після того, як уряд Великобританії насторожилось угодою через скандал, пов'язаного з прослуховуванням телефонів, передає Reuters.
"Ми вважали, що покупка BSkyB конгломератом News Corporation принесе користь обом компаніям, але стало ясно, що в даних умовах здійснити це складно", - сказав заступник голови, президент і виконавчий директор News Corp Чейс Кері. - "News Corporation залишиться власником акцій BSkyB на тривалий термін".
Парламент Великобританії сьогодні, 13 липня, повинен був провести голосування, після якого він мав намір зажадати від медіамагната Руперта Мердока відкликати пропозицію про викуп BSkyB.
Скандал через зломів голосової пошти змусив медіамагната Руперта Мердока закрити саму продавану британську газету недільну News of the World, що виходила 168 років.
Після заяв в поліцію з боку багатьох зірок і тисяч інших людей про злом журналістами News of the World телефонної голосової пошти таблоїд почав втрачати рекламодавців і читачів.