ua en ru

Невиконання РФ мінських угод може погіршити відносини з ЄС, - глава МЗС Франції

Невиконання РФ мінських угод може погіршити відносини з ЄС, - глава МЗС Франції Фото: глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан (diplomatie.gouv.fr)

Франція залишається прихильником урегулювання кризи на сході України

Невиконання з боку Російської Федерації мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі може призвести до погіршення відносин з Євросоюзом. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан у ході візиту до Росії, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, очільник французського зовнішньополітичного відомства провів зустріч із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, у ході якої попередив, що невиконання Москвою мінських угод може призвести до подальшого погіршення відносин між ЄС і Росією. Він також додав, що Франція залишається прихильником урегулювання кризи на сході України.

За словами глави МЗС Франції, Франція готова продовжувати свою посередницьку роль, щоб мінські угоди були виконані в якнайкоротший термін.

"Бо що довше ми зволікаємо й не діємо, то менше лишається ліній контакту й то більше віддаляється перспектива врегулювання цієї кризи. Відтак погіршуються й відносини між Європейським союзом і Росією", - сказав Ле Дріан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Франція узгодили співпрацю оборонних відомств.