ua en ru

Неврегульовані питання у торговельних відносинах з ЄС не повинні бути стримуючим фактором для підписання УА, - Арбузов

Неврегульовані питання у торговельних відносинах України з Євросоюзом не повинні бути стримуючим фактором для підписання Угоди про Асоціацію (УА). Про це під час зустрічі з комісаром ЄС з питань торгівлі Карлом де Гухтом заявиви перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, повідомляє прес-служба Кабміну.

Арбузов підкреслив готовність спільно з європейською стороною знайти взаємоприйнятні рішення для врегулювання чутливих моментів у двосторонніх торговельних відносинах.

Сторони також порушили питання підготовки до імплементації ЗВТ з ЄС, прогрес підготовки України до підписання УА, обговорили кроки українського уряду, спрямовані на поліпшення ділового клімату.

Арбузов запросив де Гухта відвідати Україну, на що єворокмісар відповів згодою.

29-30 квітня українська делегація на чолі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим перебуває з візитом в Брюсселі. До складу делегації також входять міністр фінансів Юрій Колобов, міністр доходів і зборів Олександр Клименко, міністр агро політики Микола Присяжнюк, заступник голови НБУ Микола Удовиченко та урядовий уповноважений з питань євро інтеграції Валерій П'ятницькій.