ua en ru

Нетрадиційний видобуток газу в Харківській обл. принесе в державний та місцевий бюджети не менше 150 млрд грн, - Проскуряков

Нетрадиційний видобуток газу в Харківській області принесе в державний та місцевий бюджети не менше 150 млрд грн прибутку. Про це повідомив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, передає прес-служба Харківської ОДА.

"Початковий етап розвідки - 5 - 6 років, мінімальний обсяг інвестицій - 410 млн дол., планується 15 розвідувальних свердловин. Після цього, якщо буде комерційне відкриття, і ми захистимо запаси нетрадиційних вуглеводнів, вже буде розроблятися проект розробки даних площ. Базовий сценарій компанії Shell передбачає більше 10 млрд дол., оптимістичний - більше 50 млрд дол. Протягом 10 років за базовим сценарієм ми можемо наростити видобуток сланцевого газу до 10 млрд кубічних метрів на рік, а на піку видобутку років через 20 дійти до 25 мільярдів кубічних метрів. Також оптимістичний сценарій передбачає, що розробка може тривати 25 років. При цьому до всіх бюджетів, як місцевого, так і державного, надійде не менше 150 млрд грн прибутку", - сказав міністр.

Читайте також: Shell вкладе в Юзівське родовище від 10 до 50 млрд дол