ua en ru

Незважаючи на складнощі, пов'язані із застосуванням нового закону, виборчий процес триває нормально, - місія спостерігачів СНД

Незважаючи на певні складнощі, пов'язані із застосуванням нового закону, в цілому виборчий процес в Україні проходить нормально. Про це заявив Генеральний секретар Ради Міжпарламентської Асамблеї СНД Алексєй Серґєєв під час зустрічі з головою Центральної виборчої комісії (ЦВК) Володимиром Шаповалом. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Перші підсумки спостереження нашої передової групи практично готові і будуть покладені в основу попереднього звіту. Але вже зараз можу констатувати, що незважаючи на певні складнощі, пов'язані із застосуванням нового закону, в цілому ми оцінюємо виборчий процес як нормальний", - сказав Серґєєв.

Також за його словами, завершенно формування групи офіційних спостерігачів від інституції, яку він представляє. Її чисельність становитиме 35 осіб. Вони входитимуть в місію СНД, яка нараховуватиме 250 експертів.

"Завдяки цьому ми плануємо рівномірно охопити спостереженням практично всю територію України", - повідомив Серґєєв.

На завершення зустрічі Серґєєв запросив Шаповала 22 листопада взяти участь у засіданні Ради МПА СНД, яке буде присвячено аналізу українських парламентських виборів.

Читайте також: До суду потрапляє до 3% скарг, що надходять до ЦВК, - Магера

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р. Вони пройдуть за змішаною системою - за партійними списками і в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр становить 5%, у виборах за списками можуть брати участь тільки політичні партії.

Правом голосу на виборах можуть скористатися 36 млн 253 тис. 147 людей. Завершитися виборчий процес повинен до 2 грудня.