ua en ru

Кілька компаній Білорусі торгують з ОРДЛО, - розслідування

Кілька компаній Білорусі торгують з ОРДЛО, - розслідування Фото: бойовики на Донбасі (mil.gov.ua)

Кілька білоруських компаній торгують з ОРДЛО алкоголем і продуктами харчування

Кілька білоруських компаній торгують з окупованим Донбасом алкоголем і продуктами харчування. Про це йдеться в розслідуванні "Радіо Свобода".

зокрема, повідомляється, що приватний завод "Славпродукт", засновником якого є російське ТОВ "Нортимер", поставляє в ДНР горілку преміум-класу.

"У 2016 році у нас зріс експорт на ДНР. Спочатку вони закуповували нашу горілку "Сяброўка", а потім вирішили, чому б не розкрутити власний бренд. В принципі, це сталося з нашої подачі. Горілка продається на "ура", іноді навіть не встигаємо робити в потрібних обсягах", - розповіла головний технолог "Славпродукта" Валентина Солдатова.

Також найбільше підприємство пивоварної галузі Білорусі ВАТ "Криниця" виробляє для окупованого Донбасу власну марку пива "Юзбир", яка належить ТОВ "Майстер-торг" (Донецьк).

"Гродненському лікеро-горілчаному заводі" також визнають, що ведуть торгівлю з самопроголошеної "Донецької народною республікою".

"Ми продаємо нашу продукцію всім, хто бере. Зрозумійте, сьогодні будь-яка ніша буде заповнена відразу. Коли Україна заборонила торгувати з цими областями, на їх місце відразу прийшла Росія і Білорусь. Ми вже близько двох років працюємо з ДНР", - говорить начальник сектору зовнішньоекономічної діяльності заводу Петро Калесник.

Крім того, повідомляється, що на окуповану територію поставляється також широкий асортимент продуктів харчування, косметика, трикотаж і побутова техніка.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 23 липня 2017 року, в результаті бойових дій український військовослужбовець отримав поранення, загиблих немає.