ua en ru

За кілька годин в Україну повернуться двоє в'язнів Кремля, - Геращенко

За кілька годин в Україну повернуться двоє в'язнів Кремля, - Геращенко Фото: двоє політв'язнів Росії повернуться в Україну (РБК-Україна)

Повернення полонених очікується за кілька годин

За кілька годин в Україну мають повернутися двоє звільнених з полону Кремля українців. Про це сьогодні, 2 березня, на пленарному засіданні заявила перший заступник голови верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За кілька годин ми, до речі, чекаємо хороших новин щодо звільнення двох український політв'язнів Кремля. Як тільки вони будуть на українській території, ми про це з вами дізнаємося і зможемо їх привітати оплесками", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, 28 лютого 2018 року під час прес-конференції президент України Петро Порошенко повідомляв, що до кінця поточного тижня ще двох заручників Росії повернуть в Україну.

Крім того, президент висловив надію, що після "суду" в Росії укладений Сущенко повернеться в Україну. Відзначимо, що попередні слухання у справі незаконно затриманого в Росії українського журналіста можуть початися на початку березня.