ua en ru

Кілька банків РФ можуть виключити з міжнародної фінансової системи в рамках санкцій, - Bloomberg

Кілька банків РФ можуть виключити з міжнародної фінансової системи в рамках санкцій, - Bloomberg

Уряд США розглядає можливість виключення з міжнародної фінансової системи кількох російських банків, якщо перемир'я на Україні буде зірвано. Про це Bloomberg розповіли джерела в Адміністрації Президента США.

Два чиновника, брали участь в обговоренні санкцій, заявили, що блокування російських банків призведе до значного загострення двосторонніх відносин і може викликати далекосяжні наслідки, особливо для європейської економіки.

Ще два джерела в Білому домі також підтвердили Bloomberg, що крайнім заходом, яка розглядається в адміністрації Барака Обами, є повне виключення російських банків з західної фінансової системи. Співрозмовники агентства зауважили, що можливо спочатку будуть зроблені проміжні кроки, такі як заборона на проведення банківських операцій в доларах для російських банків.

Внесення російського банку в особливий список Мінфіну США означатиме, що громадянам та резидентам США, а також зареєстрованим в цій країні компаніям буде заборонено вести бізнес з подсанкционными банками. Крім того, американський уряд отримає право заарештувати будь-які активи таких банків, які опинилися під його юрисдикцією. Подібні санкції вже введені США щодо банку "Росія".

Агентство зазначає, що іноземні банки, що активно працюють з доларом, навряд чи будуть ризикувати і порушувати введені обмеження, озираючись на приклад французького BNP Paribas, який у минулому році був оштрафований на 9 млрд дол. за порушення санкцій проти Ірану, Куби і Судану.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі заявив, що США підготували нові санкції проти Росії.

12 вересня 2014 р. США розширили санкційний список проти Росії.