ua en ru

У кількох регіонах Саудівської Аравії пройшли акції протесту

У кількох регіонах Саудівської Аравії пройшли акції протесту Фото: у Саудівській Аравії стратили лідера шиїтів аль-Німра

У Саудівській Аравії стратили 47 ув'язнених, обвинувачених у тероризмі

У зв'язку з стратою проповідника саудівських шиїтів Ндмр ан-Німра, і 47 осіб в Саудівської Аравії пройшли акції протесту. Про це повідомляє Reuters.

Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Також, страта ан-Німра розкритикувала верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини. За її словами, цей випадок "викликає серйозні побоювання щодо свободи вираження думок та поваги основних громадянських і політичних прав, які повинні бути гарантовані у всіх випадках, також і в рамках боротьби з тероризмом".

"Страта ан-Німра має потенціал подальшого розпалювання міжконфесійної напруженості, яка вже завдає стільки шкоди для всього регіону", - додала вона.

Зазначимо, Ан-Німра заарештували в липні 2012 року за звинуваченням у підтримці масових протестів проти шиїтів сунітського уряду Саудівської Аравії, потім він був засуджений до смертної кари.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії стратили 47 осіб, раніше засуджених за участь у змовах і терактів, спрямованих проти підданих королівства і співробітників правоохоронних органів.