ua en ru

В кількох областях України зафіксовані спалахи АЧС

В кількох областях України зафіксовані спалахи АЧС Фото: в кількох областях України зафіксовані випадки АЧС

Було проведено засідання державних надзвичайних комісій

В Полтавській, Харківській та Дніпропетровській областях зафіксовані випадки захворюваності тварин на африканську чуму свиней. Про це повідомляють на сайті Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до оперативної інформації головних управлінь Держпродспоживслужби в Полтавській, Харківській та Дніпропетровській областях в особистих підсобних господарствах громадян в смт Шишаки (Полтавська область), с. Іллічівка (Барвінківський район Харківська область), с. Веселе (Синельниківський район Дніпропетровська область) та в с. Новопілля (Криворізький район Дніпропетровська область) було зареєстровано загибель свиней", - повідомляє служба.

При дослідженні проб біоматеріалу в науково-дослідному інституті було встановлено діагноз на африканську чуму свиней.

Також зазначається, що 24.01.2017 вірус АЧС було виявлено при дослідженні домашньої свині у селі Рівне Новоукраїнського району Кіровоградської області.

У службі повідомляють, що з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій. В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Нагадаємо, в Луганській області зафіксований спалах АЧС. В домашньому господарстві місцевого мешканця від хвороби загинули три свині.