ua en ru

Непрацюючі спиртзаводи планується використовувати для виробництва біопалива, - М.Присяжнюк

Міністерство аграрної політики і продовольства планує використовувати потужності непрацюючих спиртозаводів для виробництва біопалива. Про це на брифінгу повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нас на сьогоднішній день діючих та збанкрутілих спиртових заводів є біля 85, 24-25 заводів активно працюють і виробляють спирт для горілчаної галузі та для харчових потреб. Надзвичайне важливе питання: як задіяти роботу тих заводів, які не задіяні на виробництві цього (спирту)", - сказав М.Присяжнюк.
Він відмітив, що Мінагрополітики аналізує 60 заводів, які не працюють, щоб виявити, які з них можна вивести з під акцизного контролю. Міністр повідомив, що на двох заводах вже запущені пілотні проекти по виробництву біопалива, а ще на чотирьох заводах наразі вводяться установки для виробництва біопалива.
М.Присяжнюк зазначив, що враховуючи існуючі тенденції росту світових цін на нафту, Мінагроплітики вважає за доцільне використання потужностей спиртзаводів для виробництва біопалива.