ua en ru

Негода на Закарпатті: знеструмлено район, пошкоджено будинки та шахту

Негода на Закарпатті: знеструмлено район, пошкоджено будинки та шахту Фото: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль (hsc.gov.ua)

Рятувальники та аварійні бригади проводять відновлювальні роботи

Закарпаттям ввечері у неділю, 17 вересня, пронісся шквальний вітер та грози, внаслідок чого було повалено дерева у низці населених пунктів області та аварійний копер шахти №9 ДП "Солотвинський солерудник". Про це повідомила прес-служба ДСНС України у Закарпатській області.

Про наслідки негоди також повідомила прес-служба керівника області Геннадія Москаля.

"Шквальні пориви вітру повалили дерева, які пошкодили лінії електропередач та покрівлі приватних будинків і соціальних об’єктів. Станом на 20:30 практично весь Рахівський район знеструмлений, крім того, без світла залишається ряд сіл Тячівщини. У с. Білин (Рахівщина) потужний вітер повністю зніс дахи на трьох приватних будинках і ще на кількох пошкодив", - йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок падіння дерева на залізничну колію, було тимчасово припинено рух дизельного потягу "Рахів - Івано-Франківськ".

Рятувальники та аварійні бригади енергетиків проводять відновлювальні роботи.

У ДСНС повідомили, що травмованих та постраждалих внаслідок зазначених випадків немає.

Нагадаємо, на заході Румунії в результаті грози з сильним ураганним вітром загинули вісім осіб, ще 67 постраждали, серед них шестеро дітей.