ua en ru

Негода на Прикарпатті: 1 людина загинула, ще 4 травмовано

Негода на Прикарпатті: 1 людина загинула, ще 4 травмовано Фото: у багатьох будинках вітром позривало дах

Гроза спричинила пошкодження дахів багатьох житлових і господарських будівель

В Івано-Франківській області в результаті погіршення погодних умов 20 червня близько 15:00 (сильний дощ, грози, місцями град, шквалисте посилення вітру), загинула одна людина, ще четверо отримали травми. Про це повідомляє прес-центр Управління ДСНС в області.

Зазначено, що внаслідок негоди, яка спостерігалася в окремих населених пунктах Надвірнянського, Богородчанського, Коломийського, Калуського, Тисменицького, Тлумацького районів та в місті Івано-Франківськ, відбулося пошкодження дахів житлових та господарських будівель, повалення дерев.

"У результаті падіння дерев - 1 особа загинула, ще 4 людини отримали травми", - йдеться в повідомленні.

Зокрема в селі Бабче Богородчанського району внаслідок сильного вітру на жінку впало дерево. Потерпіла 1959 р. н. померла ще до приїзду медиків. Як з’ясувалося, жінка заховалася від грози під деревом.

"У селі Лисець Тисменицького району травмовано чоловіка, 1972 р. н. Із діагнозом "відкритий перелом лівої гомілки" потерпілого госпіталізовано до обласної клінічної лікарні м. Івано-Франківськ", - доповіли в ДСНС.

Крім того, у селі Федьків Надвірнянського району травмовано жінку 1970 р. н. Із діагнозом "вивих кістки кущового суглобу" її госпіталізовано до Надвірнянської центральної райлікарні.


У селі Світлище Коломийського району травмувався чоловік, 1971 р. н., житель села Лісний Хлібичин. Як з’ясувалося, поривом вітру його повалило з мотоциклу. З діагнозом "закритий перелом 2-х кісток правої гомілки" його госпіталізовано до Коломийської ЦРЛ", - повідомили у відомстві.

Там також додали, що ще один чоловік, житель селища Отинія Коломийського району, отримав травми (забійні рани правої п’ятки) в результаті падіння шиферу у вікно будинку. Його госпіталізовано в Отинійську центральну райлікарню.

До того ж, внаслідок поривів вітру пошкоджено крівлі багатьох житлових та господарських будівель.

"Унаслідок падіння дерева на газову трубу без газопостачання залишається один 90 квартирний житловий будинок у місті Калуш по вулиці Долинська та 1 приватний житловий будинок у селі Боднарів Калуського району", - зазначили в ДСНС.

Роботи з ліквідації наслідків негоди тривають. До ліквідації наслідків негоди залучено 20 одиниць техніки та 67 осіб Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, у ніч із 18 на 19 червня внаслідок негоди, через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 100 населених пунктів у 4-х областях країни.