ua en ru

У Непалі проходять перші з 1999 року вибори, явка сягає 65%

У Непалі проходять перші з 1999 року вибори, явка сягає 65% Фото: голосування (telegraph.co.uk)

Ці вибори вважають історичними, бо вони проходять вперше після закінчення 10-річної громадянської війни з маоїстами

У Непалі виборчі дільниці у північних регіонах країни, де 26 листопада 2017 року проходить перша фаза парламентських виборів, закрилися. За попередніми даними, явка виборців становить близько 65%, передає DW.

Зазначено, що це перші вибори в країні з 1999 року. Друга фаза голосування відбудеться 7 грудня в столиці Катманду та південних регіонах країни.

Як повідомляється, в північних районах деякі виборці попри холод кілька годин ішли пішки, щоб дістатися найближчих дільниць для голосування.

"Я відчуваю себе щасливим, що нарешті мені вдалося проголосувати. Я сподіваюсь, що парламентарі працюватимуть на розвиток нашого регіону та країни", - прокоментував 32-річний непалець.

Очікують, що 275 мандатів у національному парламенті та 550 у семи регіональних парламентах будуть розподілені між провладною партією "Непальський конгрес" та альянсом, що об'єднує марксистів-леніністів і маоїстів.

Цьогорічні вибори у Непалі вважають історичними, тому що вони проходять вперше після закінчення 10-річної громадянської війни з маоїстами у 2006 році. У 2008 році країна перестала бути монархією та провела конституційну реформу, внаслідок якої було встановлено федеративний устрій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон оголосив про старт своєї виборчої кампанії, перебуваючи в Бельгії.