ua en ru

Необхідність залучення армії для вирішення кризи в Україні вже неактуальна, - Міноборони

Необхідність залучення армії для вирішення кризи в Україні вже неактуальна.

Необхідність залучення армії для вирішення кризи в Україні вже неактуальна. Про це заявив в.о. міністра оборони України Павло Лебедєв у телефонній розмові з главою Пентагону Чаком Хейгелом, передає прес-служба українського оборонного відомства.

За словами Лебедєва, на Міноборони покладалося завдання щодо захисту від терористичних загроз арсеналів, баз, складів та інших військових об'єктів. Збройні сили це завдання успішно виконали й, не використовуючи силу, попередили захоплення зброї та боєприпасів.

"Разом з тим, Службі безпеки України вдалося самостійно забезпечити виконання більшості завдань антитерористичної операції, - підкреслив він.

Лебедєв додав, що на сьогодні Президентом України Віктором Януковичем зроблені важливі кроки і знайдені шляхи врегулювання кризи, уникнення протистояння, відновлення миру та спокою в Україні.

"Таким чином, необхідність залучення Збройних сил України до виконання завдань антитерористичної операції втратила актуальність", - зазначив Лебедєв.

У свою чергу Хейгел нагадав, що Збройні сили повинні бути гарантом миру та стабільності в суспільстві, залишатися поза політикою та не можуть бути застосовані проти мирних громадян.