ua en ru

У Нємцова стріляли з різних пістолетів, - експертиза

У Нємцова стріляли з різних пістолетів, - експертиза Фото: Борис Нємцов

До такого висновку прийшли медичні експерти

У опозиційного політика Бориса Нємцова, який був убитий 27 лютого, стріляли з різних пістолетів. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на дані комплексної медичної експертизи.

Вивчивши особливості ранових каналів в тілі Нємцова, експерти прийшли до висновку, що ушкодження могли бути нанесені з двох пістолетів. Крім того, за версією експертів, три поранення Нємцов міг отримати з пістолета, який мав глушник (про те, що пістолет був саме з ним, нагадаємо, спочатку повідомляв і Заур Дадаєв), а решта зі зброї, що не мала пристосування для безшумної стрільби. Експерти припустили, що відмінності в отриманих жертвою пораненнях можуть бути пов'язані з тим, що при замаху використовувалися патрони, які мали різну потужність.

Як повідомляє видання, перед медичними експертами було постановлено лише кілька запитань. Зокрема, вони повинні були встановити, як саме по відношенню до жертви, виходячи з отриманих поранень, розташовувався кілер. Однак експерти не змогли відповісти на це питання, пославшись на те, що поранення на тілі політика не відповідають діркам, залишеним кулями в його одязі.

Відсутність відповіді медекспертів з цього питання робить марним проведення ще однієї експертизи - ситуаційної. В її рамках експерти перевірять первинні свідчення передбачуваного кілера Заура Дадаєва про те, як саме він здійснював замах на Нємцова.

Нагадаємо, експертиза у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова показала, що в політика стріляв лівша.