ua en ru

Німецький Commerzbank розглядає можливість продажу банку "Форум"

Commerzbank (другий найбільший приватний банк Німеччини) розглядає можливість продажу банку "Форум". Про це заявив керівник фінансового відділу Commerzbank Ерік Штрутц, передає Deutsche Welle.
За словами Штрутца, новий бізнес без прив'язки до Німеччини й Польщі буде "тимчасово призупинено", щоб вивільнити капітал. Він не виключив у цьому зв'язку продажу українського дочірнього банку "Форум", адже цей бізнес перебуває "надто далеко від центру"
Штрутц вважає, що існує ризик погіршення економічної кон'юнктури у найближчі місяці. Тому подальші дії банку - продавати частки, заощаджувати на управлінському персоналі та згортанні діяльності іпотечного кредитувальника Eurohypo.
Згідно повідомленню, Commerzbank необхідно збільшити свій капітал на 2,9 млрд євро. Однак, на думку аналітиків агентства Fitch, банку можуть знову знадобитися державні асигнування. Аналітики вважають, що спроби для виконання приписів ЄС знайти ресурси власними силами до середини 2012 р. приречені на поразку.
"Додаткову потребу в капіталі має покрити здебільшого держава", - вважає Fitch.
Commerzbank повернув 90% державних субсидій, отриманих з 2009 р., але 25% акцій банку ще досі перебувають в державній власності.
Нагадаємо, чистий збиток німецького Commerzbank в III кварталі 2011 р. склав 687 млн євро проти прибутку роком раніше.ї
Commerzbank Auslandsbanken Holding AG (100% дочірня компанія Commerzbank AG) володіє 96,06% статутного капіталу українського АТ "Банк Форум".