ua en ru

Німецькі бізнесмени готові підвищити обсяг інвестицій в Україну, - представник інвесторів

Зацікавлення Україною зростає серед німецького бізнесу, делегат Німецької економіки в Україні Олександр Маркус, передає Deutsche Welle.

«Справи у німецьких підприємців в Україні йдуть непогано. Як доказ - останнє опитування, де 40% підприємців заявили про приріст обороту у 10%. Причому, 86% бізнесменів зафіксували зростання у понад 3%. І лише 14% сказали про негативні показники. Вважаю, що це позитивна динаміка, хоча хотілося б краще», - зауважив Маркус.

За його даними, нині в Україні активно діють близько 400 підприємств з німецьким капіталом, і їх число може збільшитися. «Зацікавлення Україною зростає, бо лише у четвертому кварталі цього року в Німеччині організовують три великі конференції за участі України. Багато підприємців приходить до нас кажучи: «Ми дуже довго не звертали увагу на Україну, і зрозуміли, що цей ринок є перспективний і мало освоєний», - наголосив делегат Німецької економіки.

Важливим фактором формування цікавості до України з боку бізнесу Маркус назвав встановлений діалог між німецькою діловою спільнотою та Державною податковою службою (ДПСУ). «Три тижні тому ми провели зустріч з директором департаменту податкового контролю ДПСУ, під час якої німецькі підприємства змогли розповісти про випадки, коли в них виникали розбіжності з податковими органами. Це була дуже плідна дискусія і ми сподіваємося, що ми зможемо вирішувати ці питання спільно з податковою службою, як і раніше, в режимі двостороннього співробітництва. Німецькі підприємства зазвичай дуже добре розуміють, що податки треба платити в повному розмірі. Вони зазвичай тільки вимагають не платити більше, ніж належить за законом», - резюмував Маркус.

Читайте також: Прийнято нові закони про стимулювання інвестдіяльності в Україні